Maak een afspraak

Corona en Reis informatie

Corona en Reis informatie

  Je kan steeds ook meer info vinden op de website www.mijncoronatest.be.

  Wat te doen bij symptomen die mogelijks zouden kunnen wijzen op COVID-19?

  Via het Self Assesment Testing-formulier kan je nagaan of je best een coronatest kan laten afnemen. Als er geadviseerd wordt om een test te laten afnemen, kan je via deze weg een code aanmaken om een PCR-test te laten afnemen in het testcentrum. Je kan hiervoor een afspraak maken via www.testcovidnwvl.be. Heb je een positieve test afgelegd, ga dan in isolatie gedurende 7 dagen. Neem telefonisch contact met ons op, zodanig dat wij met jou kunnen overlopen welke maatregelen er moeten genomen worden en de vereiste attesten opgemaakt kunnen worden. Als je een dokter wenst te consulteren, gelieve dan telefonisch contact op te nemen en geen afspraak online te maken.

  Ben je in contact geweest met iemand die positief heeft getest heeft op COVID-19?

  Wat er in dit geval moet gebeuren hangt af van je vaccinatiestatus.

  Als je laatste prik van je basisvaccinatie minder dan vijf maanden geleden werd toegediend of als je reeds je boosterprik gekregen hebt, dan moet je niet in quarantaine en moet je ook geen test afleggen. Wel is het belangrijk om gedurende 10 dagen een mondmasker te dragen in alle binnenruimtes en ook de social distancing van 1,5 meter te respecteren. Daarnaast is het ook aan te raden om geen sociale contacten te hebben gedurende die periode. Indien je toch verkoudheidsklachten zou ontwikkelen, moet je je laten testen.

  Heb je de laatste prik van je basisvaccinatie langer dan 5 maanden geleden gekregen en werd de boosterprik nog niet toegediend? Dan moet je gedurende 7 dagen in quarantaine gaan. Deze quarantaine kan vroeger beëindigd worden indien je vanaf de 4e dag na het hoogrisico-contact dagelijks een negatieve zelftest aflegt tot en met dag 7. Ook in dit geval is het belangrijk om de social distancing te respecteren en een mondmasker te dragen in alle binnenruimtes. Sociale contacten moeten ook vermeden worden. Wanneer je symptomen ontwikkelt die zouden kunnen wijzen op een COVID-19 besmetting, dan moet je je laten testen.

  Als je niet gevaccineerd bent, dan moet je na een hoogrisico-contact in quarantaine gedurende een periode van 10 dagen. De quarantaine kan vroeger beëindigd worden mits je vanaf de 7e dag na het contact dagelijks een negatieve zelftest aflegt tot en met dag 10. Opnieuw is het belangrijk om sociale contacten te vermijden, de afstandsregels te respecteren en een mondmasker te raden in alle binnenruimtes. Indien je verkoudheidsklachten zou krijgen binnen deze periode, is het belangrijk om je te laten testen.

  Heb je een test nodig voor een reis naar het buitenland?

  Op www.mijngezondheid.be kan je een testcode aanmaken en een afspraak boeken in het testcentrum.

  Waar kan je jouw resultaten terugvinden?

  Je kan je testresultaat terugvinden via www.mijngezondheid.be of via www.cozo.be

  Bij vragen kunt u ons telefonisch bereiken. Mogen wij u vragen attesten en documenten enkel te komen ophalen tussen 8u-11u30 en 15u-18u. Zo kan alles veilig verlopen.